
گوگل (Google) یک شرکت سهامی عام است که اغلب آن را به عنوان یک جستجوگر اینترنتی میشناسند. این شرکت توسط لری پیج و سرگئی برین تأسیس شد. هردوی آنان در دانشگاه استنفورد به عنوان دانشجوی دکترا حضور داشتند و همه آنان را مردان گوگل مینامند.
اولین بار گوگل در 4 سپتامبر 1998 به عنوان یک شرکت خصوصی ثبت شد.لری پیج و سرگئی برین و اریک اشمیت قبول کردند که به مدت بیست سال، یعنی تا سال ۲۰۲۴ در کنار هم کار کنند.
الکسا وبگاه گوگل در آمریکا (google.com) را به عنوان پربازدیدکنندهترین سایت اینترنت در فهرستش قرار دادهاست، همچنین وبگاههای گوگل در کشورهای دیگر مثل هند google.co.in (که در رتبه چهاردهم قرار دارد) به عنوان پربازدیدکنندهترین سایت در هند و یا google.co.uk به عنوان پربازدیدکنندهترین سایت در انگلیس و خیلی سایتهای دیگر آن پربازدیدکنندهترین در کشور خود هستند و در فهرست برترین صد سایت دنیا قرار دارند.
یوتیوب ، پیکاسا ، گوگل داکز ، گوگل پلاس ، جی میل ، بلاگر ، آندروید ، کروم ، گوگل ارث ، گوگل بادی و... هرکدام یکی از سرویس ها یا پروژه های گوگل هستند که اکنون در حال فعالیت هستند و هرکدام از آنها در نوع خود همانند جستجوگر گوگل مشهور هستند . مثلا یوتیوب رتبه سوم در الکسا یا بلاگر رتبه ششم در الکسا را دارند.اخیرا" نیز گوگل شرکت موتورولا موبیلیتی را به مبلغ ۱۲٫۵ میلیارد دلار خرید و به فهرستش اضافه کرده است که خرید آن با مبلغ بسیار زیاد بسیار خبرساز بوده است. همه ی اینها باعث میشود تا 29,321 میلیارد دلار تا سال 2010 داشته باشد. همچنین سود خالص این شرکت 10,381 میلیارد دلار تا 2010 باشد و بنابراین دارایی کل این شرکت آمریکایی معادل 57,851 میلیارد دلار تا سال 2010 است.گوگل طبق آخرین اطلاعات آماری تا سال 2010، 24,400 کارمند داشته است که حتما تا به امروز با فعال شدن سرویس هایی چون گوگل پلاس و گسترش آندروید و کروم بیشتر شده است. مثلا با خرید موتورولا ۱۹ هزار کارمند جدید به گوگل اضافه خواهد شد!
تا قبل از سال ۲۰۰۴ اشمیت ۲۵۰ هزار دلار در سال و پیج و برین هر کدام ۱۵۰ هزار دلار در سال درآمد داشتند.
حتما بارها شنیده اید که گوگل بر گرفته شده از واژهٔ گوگول که به معنی «یک عدد یک و صد صفر جلوی آن» است که نوعی شعار و در واقع مقصود گوگل است.
عکس پروفایل لری پیج در گوگل پلاس |
گوگل هم تاریخچه ای شبیه دیگر شرکت هایی از این قبیل دارد که حتما تابه حال داستان آنرا شنیده اید. گوگل پروژهٔ تحقیقاتی بود که در ژانویهٔ ۱۹۹۶ توسط لری پیج و سرگئی برین دو دانشجوی دکترای دانشگاه استنفورد در کالیفرنیا رقم خورد. آنها نام پروژه خود را "BackRub" گذاشته بودند زیرا موتور جستجوگر آنها لینکهای پشتیبانی سایتها را بررسی میکرد و بر همان مبنا میزان اهمیت آنها را در نتایج جستجو تعیین میکرد (که بعداً رتبه صفحه نامیده شد)، که در همان زمان یک وبگاه کوچک دیگری با نام RankDex با روشی مشابه کار میکرد. موتور جستجوگر آنها ابتدا با دامنه google.stanford.edu استفاده میشد. در واقع تفاوت گوگل نیز با دیگر موتور های جستجوگر همین بود و همین مسئله باعث میشد نتایج جستجوی گوگل بسیار کارآمد باشد. از آن روز تا کنون گوگل همیشه در تلاش بوده است تا شیوه ی موتور جستجویش را تغییر دهد زیرا بر این عقیده است که این روش دیگر کمی سنتی به نظر می رسد. همچنین تغییراتی هم در شیوه ی ارائه ی نتایج داشته است اما تغییر اساسی و بنیادینی که بتواند جایگزین شود هنوز صورت نگرفته است تا اینکه اخیرا" گوگل اعلام کرد که آینده ی جستجو در شبکه های اجتماعی است و نتایج جستجویش را با شبکه ی اجتماعیش یعنی گوگل پلاس درآمیخت.در ۱۵ سپتامبر سال ۱۹۷۷ دامنه google.com ثبت شد.و در سپتامبر ۱۹۹۸ در واقع اولین دفتر کار گوگل راهاندازی شد و این شرکت رسماً به ثبت رسید.در واقع اولین دفتر کار گوگل در گاراژ خانهٔ سوزان وژکیکی در منلو پارک، کالیفرنیا قرار داشت.
جالب است بدانید در داخل گوگل نیز تغییرات بسیار زیادی تا کنون رخ داده است مثلا در سال ۲۰۰۷ و اوایل ۲۰۰۸ چندین مدیر اجرایی درجه یک، گوگل را ترک گفتند. در اکتبر ۲۰۰۷ مدیر امور مالی یوتیوب، گیدئون لو به همراه بنجامین لینگ مهندس عالی رتبه به فیسبوک ملحق شدند. در مارس ۲۰۰۸ شریل سندبرگ، مدیر قسمت فروش آنلاین، سمت جدید خود را در فیسبوک به عنوان مدیر اجرایی شروع کرد.در حال حاضر لری پیج و اریک اشمیت و سرگئی برین اداره شرکت گوگل را بر عهده دارند. اریک اشمیت مدیر عامل و مدیر اجرایی گوگل و از اعضای مجمع گردانندگان شرکت اپل نیز است. برین در حال حاضر مدیر تکنولوژی شرکت گوگل است و لری پیج نیز مدیرعامل و مدیر بخش محصولات گوگل میباشد. جالب است بدانید در گوگل اشخاص ایرانی نیز در حال فعالیت هستند از جمله امید کردستانی که نایبرئیس ارشد بخش فروش و عملکرد جهانی در شرکت اینترنتی گوگل است امید کردستانی به همراه سالار کمانگر ترانه رضوی رضا بهفروز مایک جزایری شیرین اسکوئی و شمیم صمدی هشت مدیر بلندپایه ایرانی تبار شرکت گوگل است.

کروم، سیستمعاملی آزاد و متنباز است که در ابتدا برای لپتاپهای ارزان و بر اساس پردازش ابری طراحی شد. در این سیستم عامل تمام برنامهها از طریق مرورگر کروم اجرا و اطلاعات کابران نیز برروی سرور گوگل نصب میشود. ساندر پیچای، رئیس بخش مدیریت محصولات گوگل در مصاحبه با بیبیسی گفتهاست:
هیچ برنامهای برروی دسکتاپ وجود ندارد و نیاز به نصب و بهروزرسانی برنامهها نیست. تمام سیستم یک مرورگر اینترنت است و تمام برنامهها هم برروی وب و از طریق همین مرورگر قابل دسترسیاست.
جی میل نیز سرویس ایمیل گوگل است که در ۱ آوریل ۲۰۰۴ ابتدا به صورت آزمایشی شروع به کار کرد و جز سرویس های رایگان گوگل است که البته قابلیت هایی چون فضای رایگان بیشتر (در حال حاضر جیمیل ۷6۰۰ مگابایت فضا به کاربرانش میدهد، و کاربران با پرداخت سالانهٔ ۰٫۲۵ دلار به ازای هر گیگابایت، قادرند این فضا را به ۲۰ گیگابایت تا ۱۶ ترابایت افزایش دهند) و یا سرعت بالا، قابلیت برچسب گذاری ایمیل ها و دسته بندی بلوکه کردن اسپم ها و ظاهر زیبا با قابلیت تغییر تم و یا ... جز قابلیت هایی است که باعث میشود جیمیل را بر سرویس های دیگری چون یاهو ترجیح دهید. همچنین شما میتوانید برای موسسه یا شرکت خود از گوگل یک ایمیل با دومین و نام محدوده ی دلخواه تهیه کنید.
سرویس های گوگل فراوانند و نمیتوان به راحتی به هرکدام از آنها پرداخت و همچنین گوگل فعالیت های جالب توجه بسیاری از جمله فعالیت هایی در زمینه پزشکی و یا ... دارد. همچنین فعالیت های این شرکت از جمله پشتیبانی از زبان فارسی و یا وبلاگ فارسی گوگل باعث شده است سرویس هایی چون جستجوی گوگل در میان کاربران ایرانی به سرعت رشد کند. اگر علاقه مند به خواندن مطالب بیشتری در این زمینه شدید میتوانید از لینک های زیر استفاده کنید.
اگر این مطلب دچار اشکال است و یا اینکه شما مطالب بیشتری در این رابطه در اختیار دارید حتما برای ما ارسال کنید.
منابع:
https://www.google.com
http://en.wikipedia.org
http://fa.wikipedia.org
http://opencorporates.com/corporate_groupings/Google
http://www.dmoz.org/Computers/Companies/Google%2C_Inc
http://research.google.com
و...
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر